FipnVmSvm-ohjelmiston päivitys

Alla annetaan FipnVmSvm-ohjelmiston päivitysohjeet. Katso myös erillinen asennus- ja konfigurointiohje.

Ennen Joomlan tai VirtueMartin minkään laajennusosan päivittämistä on syytä ottaa täydet varmuuskopiot tiedostoista ja tietokannasta. Päivitykset kannattaa tehdä ensin testiympäristössä ja vasta sitten tuotantoympäristössä.
 1. Ota maksutapa väliaikaisesti pois käytöstä VirtueMartin hallintapanelissa (tämä ei ole välttämätöntä testiympäristössä)
 2. Lataa uuden version asennuspaketti työasemallesi ja pura se väliaikaiseen hakemistoon
 3. Korvaa vanhat palvelimen asennustiedostot uuden asennuspaketin tiedostoilla
  • Älä kuitenkaan korvaa ps_suomenverkkomaksut.cfg.php-konfigurointitiedostoa
  • Jos olet tehnyt muutoksia kieli- tai html-tiedostoihin, älä korvaa myöskään niitä
  • Tarkista liittyykö uusimman version ja aiemmin käyttämäsi version eroihin erityisiä ohjeita päivityksen osalta
 4. Tarkista maksutavan asetukset VirtueMartin hallintapanelissa
 5. Aseta maksutapa takaisin käyttöön hallintapanelissa
 6. Testaa maksutavan toiminta koetilauksella (jonka voi peruuttaa ennen maksun hyväksymistä)

Versio 1.0.0

Version 1.0.0 muutokset ovat lähinnä ohjelmistokoodin sisäisiä. Konfiguraatioon ei ole tullut muutoksia, eli vanhaa konfiguraatiotiedostoa voi käyttää sellaisenaan.

Kielitiedostot

Jos käytät itse muokattuja kielitiedostoja, kannattaa huomioida, että uusien kielitiedostojen loppuun on lisätty viisi uutta riviä.

Versio 0.8.0

Versio 0.8.0 tuo mukanaan tuen Suomen Verkkomaksut Oy:n API-versiolle numero viisi, mikä mahdollistaa Kreditor Europe AB:n ja Collector Finland Oy:n osamaksu- ja laskutus-maksutapojen käytön.

Konfigurointitiedosto

Konfigurointitiedostoon on tullut rajapintaversion valintaan liittyvä lisäys. Edellisen ohjelmaversion konfigurointitiedostoa voi käyttää sellaisenaan, mutta rajapintaversion valintaan liittyvä asetus pitää käydä kuitenkin valitsemassa ja tallentamassa hallintapanelissa.

Kielitiedostot

Jos käytät itse muokattuja kielitiedostoja, kannattaa huomioida, että uusiin kielitiedostoihin on tullut yksi rivi lisää.

Versio 0.7.0

Versio 0.7.0 tuo mukanaan tuen Suomen Verkkomaksut Oy:n API-versiolle numero neljä, tuen dynaamiselle maksutapakuvalle, sekä parannuksia tilausvahvistusviesteihin verkkomaksuun siirtymisessä.

Konfigurointitiedosto

Konfigurointitiedostoon on tullut maksutapakuvaan liittyviä lisäyksiä, mutta edellisen version konfigurointitiedostoa voi käyttää sellaisenaan. Maksutapakuvaan liittyvät asetukset pitää käydä kuitenkin säätämässä ja tallentamassa erikseen hallintapanelissa.

Maksutapakuvan konfigurointi

HTML-tiedostot

checkout.suomenverkkomaksut.fi_FI.html ja ...en_US.html template-tiedostot, joita käytetään tilausprosessin viimeisessä vaiheessa ennen verkkomaksuun siirtymistä, ovat kokeneet parannuksia kuten laajemman CSS:n käytön. Täysin uusi ominaisuus on lomakkeen alla näytettävä dynaaminen maksutapakuva. Vanhoja template-tiedostoja voi käyttää edelleen sellaisena. Jos vanhoihin templateihin haluaa lisätä dynaamisen maksutapakuvan, voi käyttää {buttonGridUrl}-merkkijonoa, joka korvataan hallintapanelissa konfiguroidulla dynaamisen maksutapakuvan URL:llä (kts. yllä).

Versio 0.6.0

Versio 0.6.0 tuo mukanaan uudet suomen- ja englanninkieliset käännökset asiakkaan käyttöliittymästä.

Lisäksi versio sisältää VirtueMart 1.1:n kanssa käytettäessä korjauksen virheelliseen OK- ja Cancel-kuvakkeiden tiedostopolkuun. Oheisessa kuvassa vihreä OK-kuvake.

OK-kuvake verkkomaksun vahvistuksessa

Konfigurointitiedosto

Konfigurointitiedostoon ei ole tullut rakenteellisia muutoksia, eli edellisen version konfigurointitiedostoa voi käyttää sellaisenaan. Mutta jos haluat ottaa käyttöön uuden automaattisen kielivalinnan, sen asetus pitää käydä valitsemassa hallintapanelissa päivityksen jälkeen. Kts. ao. kuva.

Kulttuuri-asetus automaattinen

HTML-tiedostot

Vanha suomenkielinen checkoutTemplate.suomenverkkomaksut.html tiedosto on uudelleennimetty tiedostoksi checkout.suomenverkkomaksut.fi_FI.html. Jos olet tehnyt tiedostoon muutoksia, suorita sama uudelleennimeäminen. Vanhan checkoutTemplate.suomenverkkomaksut.html-tiedoston voi poistaa, koska sitä ei enää käytetä sillä nimellä.

Uusi checkout.suomenverkkomaksut.en_US.html-tiedosto pitää sisällään englanninkielisen tilausvahvistusviestin, joka näytetään asiakkaalle ennen Suomen Verkkomaksut Oy:n sivustolle siirtymistä.

Kielitiedostot

Asiakkaalle näytettävät merkkijonot määritellään uusissa ps_suomenverkkomaksut.fi_FI.php ja ps_suomenverkkomaksut.en_US.php -tiedostoissa.